Huis Barnaart

Trouwen in het centrum van Haarlem in een prachtig romantisch huis? Een parel in het centrum van Haarlem.
Adres:
Nieuwe Gracht 7
2011 AB Haarlem


Trouwen in het centrum van Haarlem in een prachtig romantisch huis? Kom dan een kijkje nemen in Huis Barnaart. Achter de imposante voorgevel van het huis vindt u een rijkgedecoreerd interieur in Empire-stijl. Via de bordestrap komt u binnen in de hal van de beletage. Via deze met marmer aangeklede hal zijn de drie spectaculaire ontvangst vertrekken van het huis te bereiken. Organiseer uw ceremonie tot 60 personen in de marmerzaal, tot 30 personen in de Etrurische kamer of een intiem voor 20 personen in de dagelijkse eetkamer. Ook kan deze locatie perfect gebruikt worden voor een diner of receptie.

Een bijzonder ontwerp
In 1804-1807 liet de vermogende koopman jhr. Willem Philip Barnaart aan de Nieuwe Gracht in Haarlem een herenhuis optrekken in de stijl van het Neoclassicisme naar ontwerpvan de Amsterdamse stadsarchitect Abraham van der Hart. Dit prachtige herenhuis aan de Nieuwe Gracht was in eigendom van de rijke koopman Willem Philip Barnaart, hij liet het pand en de interieurs in 1804 ontwerpen door de Amsterdamse stadsarchitect Abraham van der Hart. Van der Hart heeft de interieurs in de voor die tijd modieuze, kleurrijke en exotische Empire-stijl ontworpen, de stijl van Napoleon Bonaparte.

De imposante voorgevel van het huis heeft in het midden vier klassieke Ionische pilasters van Bentheimer zandsteen rond een toegangspartij met een hoge, dubbele stoep. De vensters hebben elegante smeedijzeren hekjes voor de ramen. De gevel wordt bekroond door een klassiek fronton, met daarin een rondboogvenster.
Meer informatie

Sieraden algemeen