Trouwauto

Een mooie trouwauto bij je bruiloft is om iets om van te dromen of toch niet? Een leuke en vooral mooie trouwauto hoeft niet duur te zijn.

Tip 1: Denk verder dan de traditionele witte limousine
Er bestaat geen regel dat je in een lange witte limousine naar je bruiloft moet komen. Wees creatief en stem de rit af op jullie stijl. Een zilverkleurige Rolls Royce werkt goed voor een moderne bruiloft. Een Ferrari geeft aan dat jullie een spraakmakend koppel zijn. Een VW Kombi is weer perfect voor een bruiloft op het strand of in een landelijke omgeving. En met een paardenkoets zijn jullie verzekerd van een sprookjesachtig “lang en gelukkig leven”.

Tip 2: Het hoeft niet één trouwauto te zijn
Indien je er niet helemaal uitkomt met je partner over het type trouwauto, kunnen er simpelweg twee trouwauto’s besteld worden. Eentje voor de toer tot aan de receptie en de andere voor de rit terug naar de locatie van jullie huwelijksnacht. Voor iets meer geld is er volledige harmonie op de belangrijkste dag van jullie leven.

Tip 3: Boek de trouwauto ruim vooruit
Om er zeker van te zijn dat je het ideale transportmiddel op je bruiloft krijgt, moet je de boeking minstens zes maanden vooruit doen. Voor vintage auto’s of andere zeldzame voertuigen raden we aan om nog eerder te reserveren.

Tip 4: Laat je fotograaf erbij zijn
Zorg er bij de planning voor dat je na de ceremonie een plekje reserveert voor de fotograaf. De momenten dat jullie voor het eerst als een getrouwd stel ongedwongen naast elkaar zitten zijn goud waard!

Tip 5: Hou rekening met verkeer en onverwachte vertragingen
Krappe timing van het transport kan de flow van de bruiloft beïnvloeden en voor stress zorgen. We raden aan om voor elke rit 50% extra rijtijd te berekenen. Voor een afstand die normaal in 30 minuten kan worden afgelegd mag je dus gerust 45 minuten berekenen. Vergeet niet om na te trekken als er grote evenementen zullen plaatsvinden op je huwelijksdag, waarvoor nog meer extra rijtijd moet worden ingecalculeerd.

Tip 5: Wees georganiseerd met contactlijsten
Het laatste wat je op de huwelijksdag wil, is dat een limousine “zoek raakt” of dat belangrijke mensen niet zijn opgehaald. Maak aparte contactlijsten voor de trouwauto(s) met hierop alle namen, afhaaladressen en –tijden en de telefoonnummers van sleutelpersonen. Zorg ervoor dat de chauffeur(s) deze informatie vooraf hebben en dat er in elk voertuig iemand uit je weddingplanner groep zit.

Tip 6: Zorg voor drank en hapjes in de trouwauto
In de limo zit er meestal wel een ijskastje met drank (trek dit na), maar nooit voeding. Laat een van de bruidsmeisjes zorgen voor een doos met hapjes die urenlang vers blijven. Het traject tot de receptie is vaak langer en enerverender dan je je had voorgesteld. De momenten in de auto zijn ideaal om wat nieuwe energie op te slaan. Kies je voor een ander type trouwauto dan een limousine, dan zal iemand erop moeten toezien dat er ook drank voor jullie is tijdens de rit.

Tip 7: Zorg voor de juiste muziek
Maak voor elke rit in de trouwauto een afspeellijst met een muziek-app. Zo creëer je de perfecte sfeer voor de reis naar de ceremonie, de receptie en aan het einde van de nacht!